tenergy blogs, 10ergy preworkout blog

| Pre-Workout |

 
 
 
Als je graag workout prestaties wilt verbeteren en in de loop van de tijd grotere veranderingen in je lichaam wilt zien, kan het gebruik van pre-workout de extra boost geven die je nodig hebt.

Wat is een Pre Workout?

Een pre-workout is een supplement die je een energie boost geeft en je prestaties tijdens de training kan verbeteren. Het komt meestal voor in poeder vorm maar er zijn ook capsules & tabletten. De poeder vorm wordt meestal in water of fruitig sapje gemengd. Pre workouts bevatten over het algemeen combinaties van ingrediënten, waardoor ze een gemakkelijk alternatief zijn voor het nemen van verschillende supplementen voor je training.

Wat doet Pre Workout?

Hoewel elk merk zijn eigen ingrediënten kiest, bestaan ​​pre-workout shakes vaak uit cafeïne, aminozuren, vitamines, mineralen en andere verschillende ingrediënten om de energie en kracht te bevorderen.
Het voordeel is een verbetering van de prestaties tijdens fysieke krachttraining of cardio. door een energie boost te geven en vermoeidheid uit te stellen. Hoewel de ingrediënten in verschillende shakes kunnen variëren, zijn ze allemaal gericht op het maximaliseren van de resultaten van je training.

gym men 10ergy

button

Hoe werken pre-workouts?

Pre-workouts werken door je te voorzien van verschillende voedingsstoffen die je trainingsprestaties zullen verbeteren. Dit kan zijn door middel van ingrediënten zoals cafeïne die je de tijd tot vermoeidheid tijdens een training kunnen verbeteren. Andere ingrediënten zoals beta alanine en vitamines kunnen ook worden toegevoegd om je prestaties te verbeteren door je te helpen je tijdens je training energiek en goed gevoed te voelen.
Om deze reden wordt er meestal een pre-workout genomen voor een training om de prestaties te verbeteren en je een flinke dosis energie te geven.

Wat zijn de voordelen van Pre-Workout?

Als je regelmatig in de sportschool te vinden bent en een energie boost nodig hebt of al een tijdje hebt getraind en het gevoel hebt dat je vooruitgang stagneert, kan een pre-workout nuttig voor je zijn. De voordelen van pre-workouts zijn het verbeteren van prestaties en kracht.
Studies hebben een toename van spiermassa en een lager vetpercentage aangetoond bij het consequent innemen van een pre-workout-supplement. Vaak is de combinatie van effecten van de ingrediënten groter dan één ingrediënt.

Cafeïne

Cafeïne is een van de meest voorkomende ingrediënten in pre-workouts, waarvan is aangetoond dat het de spierkracht en het uithoudingsvermogen verbetert. Met andere woorden, je bent in staat om meer te bereiken met je training zonder het gevoel te hebben dat je jezelf harder er door heen zet.
Cafeïne werkt door je bloedvaten te verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar je spieren toeneemt. Cafeïne kan op korte termijn ook helpen om de hersencapaciteit te verbeteren, waardoor je gemakkelijker kunt focussen op de spieren die je aan het trainen bent.

gym girl 10ergy pre workout

button cta

Wanneer moet je Pre-Workout nemen?

Omdat cafeïne een hoofdbestanddeel is en het in ongeveer 30 minuten van kracht wordt, is de ideale tijd om je pre-workout in te nemen 30-60 minuten vóór je training. Cafeïne heeft een halfwaardetijd van tussen de 3 en 7 uur, wat betekent na deze tijd kan de helft van de cafeïne nog steeds in je systeem zitten. Dit kan van persoon tot persoon verschillen, waarbij sommigen de effecten langer voelen dan anderen. Daarom is voorzichtigheid geboden bij het consumeren van een shake als deze in de uren voordat je naar bed gaat, vooral voor degenen die gevoeliger zijn voor cafeïne. 

 

Als je 30-60 minuten voor je sessie je shake drinkt, heb je genoeg tijd om het supplement in je bloedbaan te krijgen en je de voordelen te geven waarnaar je op zoek bent. The 10/10 Pre-workout is ontworpen om ~30 minuten voor je training in water opgelost te worden wat je ook helpt om gehydrateerd te blijven.

Hoewel cafeïne onmiddellijk effect op je heeft, hebben sommige ingrediënten, zoals bèta-alanine, tijd nodig om zich in je lichaam op te bouwen en zijn ze het meest effectief als ze consequent worden ingenomen om de spierreserves op peil te houden.

Pre-workout bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen van een pre-workout zijn afhankelijk van de ingrediënten in jouw specifieke supplement. Doorgaans kunnen cafeïne en andere energie bevorderende stoffen je hartslag en bloeddruk tijdelijk verhogen, maar er zijn geen aanwijzingen voor negatieve effecten.

 

Te veel cafeïne kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, hartkloppingen en hoofdpijn bij mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, dus houd rekening met de timing van je pre-workout wanneer je onlangs ook koffie en thee hebt gebruikt. 
Als je je shake in de avonduren neemt, dicht bij het tijdstip waarop je naar bed gaat, kan dit je slaapkwaliteit verstoren, wat je herstel kan beïnvloeden. 

manon kuin 10ergy preworkout

By: @Manonkuin

Conclusie

Pre-workout supplementen zijn ontworpen om je prestaties te verbeteren door het verhogen van energie, kracht en het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Het duurt ongeveer een half uur voordat het inwerkt en de voordelen zijn onder meer verbeterde spierkracht, spierwinst en uithoudingsvermogen. Bedenk wat je trainingsdoelen zijn om zo een ​​pre-workout te kiezen die het beste bij jou past.
Door consequent een pre-workout te nemen, kun je je prestaties maximaliseren. Pre-workouts kunnen je helpen meer zelfvertrouwen te hebben bij het nemen van de volgende stap in je trainingen en bieden de boost die je nodig hebt om je topniveau te bereiken.

Terug naar blog